• SALVARA_edited.jpg

  Ελένη Σαλβαρά

  Η Ελένη μεγάλωσε σε μια μικρή πολυπολιτισμική γειτονιά της Αθήνας όπου έμαθε να εκτιμά τη διαφορετικότητα. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης (BSC) και Ιστορία της Νεότερης Τέχνης (MA) ως Υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις του Πολιτιστικού Τομέα καθώς και στη διαχείριση επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου αλλά μια μέρα συνειδητοποίησε ότι ήθελε να δραστηριοποιηθεί στις δικές της ιδέες και έτσι στράφηκε στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Μετά την μετεκπαίδευσή της στη διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς αποφάσισε να ιδρύσει την LES ÉCARTÉS, επιδιώκοντας την ανάπτυξη πρωτοβουλιών που θα διευκολύνουν την κοινωνική ένταξη καλλιτεχνών ευάλωτων ομάδων.

 • 47576051_294394431054314_342323228803543

  Χρήστος Βασιλακόπουλος

  Ο Χρήστος είναι ο εμπνευστής του ονόματός μας και το πρακτικό μυαλό που φροντίζει όλες τις εσωτερικές διαδικασίες του Οργανισμού. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Πιστοποιημένος Ορκωτός Ελεγκτής από το Ηνωμένο Βασίλειο (ACCA). Έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα του Ελέγχου και της Χρηματοοικονομικής Διαχείρισης καθώς εργάζεται σε εταιρικούς ομίλους περισσότερο από μια δεκαετία. Στα ενδιαφέροντά του είναι η μουσική, οι πολεμικές τέχνες και η γνώση των πολιτισμών μέσα από τα ταξίδια. Αυτό που πάντα ήθελε, ήταν να προσφέρει τις δεξιότητές του στην υπηρεσία ενός καλού σκοπού για αυτό και τώρα αποφάσισε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να συνιδρύσει τους LES ÉCARTÉS.

 • CHRISTINA.png

  Χριστίνα Παντελάτου

  Η Χριστίνα Παντελάτου ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως Επιμελήτρια Τέχνης και Πολιτιστική Διαχειρίστρια. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών όπου συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτιστική Διαχείριση. Από το 2014 συνεργάζεται με διάφορα πολιτιστικά ιδρύματα και μουσεία με επίκεντρο τη Σύγχρονη Τέχνη και το 2016 άρχισε να εργάζεται ως ανεξάρτητη επιμελήτρια. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις της τέχνης καθώς θεωρεί ότι αυτού του είδους οι δημιουργίες θέτουν κρίσιμα ζητήματα για την ανθρωπότητα ενώ έχουν τη δυνατότητα να αμφισβητούν τις παραδοσιακά θεμελιωμένες αντιλήψεις.

 • EFI ATH..jpg

  Έφη Αθανασοδημητροπούλου

  Η Έφη γεννήθηκε στην Αγία Παρασκευή. Σπούδασε Μάρκετινγκ και Επικοινωνία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο πρόγραμμα Erasmus και να γίνει φοιτήτρια ανταλλαγής στο Πανεπιστήμιο ETEA, Κόρδοβα, Ανδαλουσία. Αργότερα, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Πολιτιστική Διαχείριση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκτοτε έχει συνεργαστεί σε ανεξάρτητες εκθέσεις και πρότζεκτ, φεστιβάλ και πολιτιστικούς οργανισμούς, συνδυάζοντας την ειδίκευση στο μάρκετινγκ με το ενδιαφέρον της για την επιμέλεια εκθέσεων. Είναι λάτρης της σύγχρονης τέχνης, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να αποτελέσει μια έντονη εμπειρία για τον θεατή, αλλά και ένα μέσο για κοινωνική αλλαγή και κριτική σκέψη.

 • mysto stamatopoulou.jpg

  Μυρτώ Σταματοπούλου

  Η Μυρτώ ασχολείται επαγγελματικά με τη Φωτογραφία και ταυτόχρονα δραστηριοποιείται στον τομέα της έρευνας και του εθελοντισμού. Σπούδασε Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια αποφάσισε να εμβαθύνει στα ενδιαφέροντά της για τη μελέτη των Εικαστικών Τεχνών, συνεχίζοντας με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία της Νεότερης Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2021 ξεκίνησε τη διδακτορική της έρευνα σχετικά με το Μεταθανάτιο Πορτρέτο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Πιστεύει ότι η διαφορετικότητα μπορεί και πρέπει να εκφράζεται με κάθε μορφή πολιτιστικής έκφρασης για αυτό και αποφάσισε να συμβάλλει στις δραστηριότητες των LES ÉCARTÉS.

Με την υποστήριξη

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

© 2019 by LES ÉCARTÉS